Bouwvak doet zijn intreden

Vanaf begin juni 2019 is Schimmel 1885 begonnen met het verbouwen van de klein Geerestein en de Geerestein zalen. Door het sloopwerk werden de zalen in enkele weken al haast onherkenbaar. 

Nadat het ”canvas” helemaal leeg gemaakt was is er met man en macht gewerkt om voor de bouwvak zoveel mogelijk af te krijgen. Echter zit hier altijd meer tijd in dan men van tevoren inschat. Wel is er erg veel gebeurt in de afgelopen maanden.

Bekende zullen wellicht de houten krakende vloer nog herinneren (linker foto). Na het weghalen van deze vloer bleef er een flink hoogteverschil achter in de zaal. Dit gedeelte is opgevuld met een laag beton waar meteen een vloerverwarming in is verwerkt. Hiervan is overigens de hele zaal van voorzien.

Om de hoogte van zalen te behouden en tegelijkertijd ook een goede akoestiek te creëren is er gekozen om het plafon met een moderne coating te bedekken. Dit geeft de zaal een ruimtelijk effect mee en oogt ook industrieel. Daarnaast zijn alle muren gestuct en voorzien van een laag creme kleurige verf. 

Tot slot zijn  verschillende plaatsen in de zaal inkepingen gemaakt waar later deze maand nieuwe kozijnen en deuren in geplaatst zullen worden (rechter foto). 

Zoals u ziet moet er nog heel wat gebeuren, maar wij hebben er alle vertrouwen in dat het aan het eind van deze maand af is. 

Wij kunnen haast niet wachten om samen met u het eindresultaat te aanschouwen!  

Can’t get enough since 1885.

Jos, Corné & Team Schimmel 1885

Meld u aan voor de nieuwsbrief en Blijf op de hoogte!

Share This