Introductie

Voor veel mensen in Woudenberg en ruime omgeving is Schimmel 1885 echt een begrip. Al vele jaren dient onze locatie als gastvrije, gezellige ontmoetingsplek voor zowel de zakelijke als particuliere gast. Omdat wij nog vele jaren willen blijven dienen als een gastvrije, gezellige ontmoetingsplek voor iedereen, gaan wij mee met de tijd. 

In dit kader worden vanaf vandaag (01-07-2019) de klein Geerestein en de Geerestein verbouwd. Waarschijnlijk denkt u nu; ‘’Dat was flink nodig ook’’ en daar is team Schimmel 1885 het helemaal mee eens. Na de verbouwing van de Lichtenberg en de Groenewoude zalen werd meteen gekeken hoe het beste de grote zaal aan te pakken is.

augustus 2019

Vanaf begin juni 2019 is Schimmel 1885 begonnen met het verbouwen van de klein Geerestein en de Geerestein zalen. Door het sloopwerk werden de zalen in enkele weken al haast onherkenbaar. 

Nadat het ”canvas” helemaal leeg gemaakt was is er met man en macht gewerkt om voor de bouwvak zoveel mogelijk af te krijgen. Echter zit hier altijd meer tijd in dan men van tevoren inschat. Wel is er erg veel gebeurt in de afgelopen maanden.

Bekende zullen wellicht de houten krakende vloer nog herinneren. Na het weghalen van deze vloer bleef er een flink hoogteverschil achter in de zaal. Dit gedeelte is opgevuld met een laag beton waar meteen een vloerverwarming in is verwerkt. Hiervan is overigens de hele zaal van voorzien.

Om de hoogte van zalen te behouden en tegelijkertijd ook een goede akoestiek te creëren is er gekozen om het plafon met een moderne coating te bedekken. Dit geeft de zaal een ruimtelijk effect mee en oogt ook industrieel. Daarnaast zijn alle muren gestuct en voorzien van een laag crèmekleurige verf. 

Tot slot zijn  verschillende plaatsen in de zaal inkepingen gemaakt waar later deze maand nieuwe kozijnen en deuren in geplaatst zullen worden.

Oplevering

Zoals u op de bovenstaande foto kunt zien zijn de Geerestein en Klein Geerestein zalen nu modern en industrieel afgewerkt. De zaal is rondom voorzien van een geluidsinstallatie en geeft de verlicht u de mogelijkheid om meerdere kleuren naar wens in te stellen. De zaal is wederom voorzien van een (nieuwe) beamer.

Tevens biedt de Geeresteinzaal u de mogelijkheid om gezellig na een event na te praten aan de sfeervolle bar. Kortom wij zijn erg content met het eindresultaat en kijken nu alweer vooruit naar wellicht een nieuw project binnen de muren van Schimmel 1885.

Can’t get enough since 1885.

Jos, Corné & Team Schimmel 1885

 

Meld u aan voor de nieuwsbrief en Blijf op de hoogte!

    Share This